175g făină (de orez, de năut, de hrișcă sau un mix din cele preferate)
150g zahăr
60g cacao
130g smântână (15%)/iaurt grecesc, de temperatura camerei
bicarbonat de sodiu- 1 linguriță mică
115 g de unt topit (82,2%) și răcit la temperatura camerei
2 ouă de temperatura camerei
2 banane tăiate cubulețe (preferabil bananele să fie mai coapte)
pastă de arahide de la Moft- 3-4 linguri
Etapa 1
Omogenizăm toate ingredientele de mai sus, în afară de pasta de arahide, într-un bol și le mixăm cu cel mai simplu mixer.
Etapa 2
Turnăm toată masa în forma de copt, preferabil în formă de pâine dreptunghiulară, acoperită cu hârtie de copt. Adăugăm pasta de arahide și o repartizăm frumos cu o scobitoare de lemn.
Punem totul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 160 de grade C (regim sus și jos), pentru cca 50-90 de minute. Peste 50 de min putem verifica cu o simplă scobitoare de lemn, dacă e uscată atunci banana bread-ul este gata.
SECRET!
Lăsați banana bread-ul să se răcească, apoi acoperiți-l cu folie alimentară în întregime și puneți-l la frigider pe noapte. Peste 6-8 ore el va avea un gust extraordinar de delicios.